Jamien karpimpi suklaakakku

4 tl hermesetas makeutusainetta nesteenä (tai 200g sokeria)
200 g voita
150 g mantelijauhetta
4 rkl vehnäleseitä
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvijuomaa

Täyte
1 dl kermaa + 1 dl kermaa/creme fraichea
½ tl vanilliinisokeria
100g mansikoita/raparperiä/jotain)

Suklaakastike
100 g tummaa suklaata (81% Lidlistä)
100 g voita
1 dl kermaa

Vaahdota makeutusaine, rasva ja munat, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet, sekoita joukkoon vielä kahvi.

Kaada taikina hyvin voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (pienehkö pyöreäkin käy hyvin).

Paista 225C noin 15-20 min (ole tarkkana ettei kärähdä!)

Jaa jäähtynyt kakku pituussuunnassa 2 osaan, väliin mansikoita ja vaahdotettu kerma, johon on lisätty vanilliinisokeri.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita voi pienissä erissä suklaaseen, lisää lopuksi kerma.

Sekoittele hetken, suklaaseos paksuuntuu jäähtyessään.

Kaada kakun päälle ja nakkaa kylmään odottelemaan tarjoilua.

alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hermesetas -neste11g0kcal0g0g0g0g
Voi 169g1228kcal2g0.7g137.7g0g
Manteli 85g521kcal20.4g5.6g45.7g6.1g
Vehnälese 6.8g16kcal0.9g1g0.3g2.5g
Psylliumkuitu, annos 6g5.6g2.8kcal0g0g0g4.7g
Kaakaojauhe sokeroitu 6.8g29kcal0.4g5.2g0.6g0.1g
Kahvijuoma, keskiarvo 17g0.5kcal0.1g0.1g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 169g559kcal3.4g5.1g59.3g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.4g5.6kcal0g1.4g0g0g
Tumma suklaa 81% (Lidl), annos 13g56g291kcal5.6g12.9g24.2g0g
Raparperi 56g19kcal0.4g3.1g0.1g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1170g5344kcal66.4g70.2g535.8g28.4g
Valittu annoskoko585g2672kcal33.2g35.1g267.9g14.2g
Annoskoko puolitettuna293g1336kcal16.6g17.6g134g7.1g
Arvot/100g100g457kcal5.7g6g45.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196905