Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 62g88kcal7.7g0.2g6.3g0g
Sokeri 95g387kcal0g95.3g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 131g24kcal0.7g3.3g0.5g0.9g
Rypsiöljy 67g595kcal0g0g67.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 146g501kcal14.9g102.1g1.8g5.1g
Leivinjauhe 3.7g6.6kcal0.2g1.4g0g0g
Ruokasooda 3.7g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl49g311kcal6.8g1.7g30.6g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2.2g8.2kcal0.1g1.8g0.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3g12kcal0g3g0g0g
Rusina 22g66kcal0.6g13.5g0.1g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1170g3996kcal62g444.6g213.4g16.4g
Valittu annoskoko585g1998kcal31g222.3g106.7g8.2g
Annoskoko puolitettuna292g999kcal15.5g111.2g53.4g4.1g
Arvot/100g100g342kcal5.3g38g18.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=431980