Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot368g1067kcal51.5g3.7g95.7g0g
Sipuli (kuorittu)701g189kcal9.1g33.6g1.4g11.9g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g350g105kcal3.5g14g1.1g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa2103g2944kcal580.3g0g52.6g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 526g2050kcal11.2g11.6g220.8g0g
Crowmoor siideri1752g701kcal0g68.3g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)53g379kcal0.1g0.1g42.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11704g14867kcal1311.4g262.6g827.4g23.8g
Valittu annoskoko5852g7434kcal655.7g131.3g413.7g11.9g
Annoskoko puolitettuna2926g3717kcal327.9g65.7g206.9g6g
Arvot/100g100g127kcal11.2g2.2g7.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82542