Lesesämpylät terveellisempi

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl vehnäleseitä
1/2 dl pellavansiemen (30 g)
10 g seesaminsiemen
2 dl täysjyväruisjauho
2 dl vehnäjauho
1 dl soijajauho
2 rkl öljyä

voiteluun: maitoa tai vettä (vehnäleseitä)

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen hiivaan ja sekoita puuhaarukalla.

Sekoita joukkoon suola, leseet, pellavansiemenrouhe, ruisjauho ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput jauhoista.

Alusta taikina käsin tai koneessa.

Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin pöydällä.

Leivo siitä tanko, jaa se 10 osaan ja muotoile soikeiksi sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi vehnäleseitä vähän päälle.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 61 grammaa

Sarita83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 240g179kcal31.5g2.6g1g16.6g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g960g2784kcal96g547.2g22.1g192g
Soijajauho, 1 dl, Soyappetit, Soyappetit336g1344kcal134.4g53.8g67.2g50.4g
Maito, Kevyt2400g1104kcal76.8g115.2g36g0g
Pellavansiemenet, Pellavainen288g1325kcal57g2.9g120.7g88.1g
Kuorettomia seesaminsiemeniä (Gogreen), annos 350g96g566kcal25g8.6g52.8g11.5g
Ruokaöljy keskiarvo 240g2120kcal0g0g239.8g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1152g4032kcal138.2g817.9g24.2g34.6g
Vehnälese 115g263kcal15.3g17.7g5.2g43.2g
Kaurakuitunen (Hirvelä), annos 50g29g35kcal2.1g4.6g1g20.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11712g27505kcal1152.6g3141g1140g913g
Valittu annoskoko5856g13753kcal576.3g1570.5g570g456.5g
Annoskoko puolitettuna2928g6876kcal288.2g785.3g285g228.3g
Arvot/100g100g235kcal9.8g26.8g9.7g7.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=222218