Maella borssikeitto

Pese ja kuori juurekset.

Leikkaa ohuiksi suikaleiksi käsin tai monitoimikoneessa.

Suikaloi myös valkokaali.

Sulata voi suurehkossa kattilassa tai padassa ja kuullota suikaloituja kasviksia hetki.

Älä ruskista.

Kaada liemi kasvisten päälle ja anna keiton hautua kannen alla vajaat 30 minuuttia.

Mausta keitto makusi mukaan rosmariinilla, timjamilla ja rakuunalla, lisää ruskistetut nakit ja hauduta vielä hetki.

Tarjoa vaahdotetun smetanan ja ruisleivän kanssa

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Maella
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1600g614kcal16g110.4g3.2g40g
Kaali, valkokaali1600g338kcal19.2g54.4g3.2g33.6g
Punasipuli, kuorittu, 100g800g216kcal10.4g38.4g1.6g13.6g
Voi 104g754kcal1.2g0.4g84.6g0g
Kasvisliemikuutio 88g268kcal8.4g11.9g20.7g1.4g
Viinietikka 80g17kcal0g0.4g0g0g
Täyslihanakki savuhovi (Savuhovi), annos 100g1584g5069kcal182.2g0g301g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11712g14551kcal474.8g431.8g828.6g177.2g
Valittu annoskoko5856g7276kcal237.4g215.9g414.3g88.6g
Annoskoko puolitettuna2928g3638kcal118.7g108g207.2g44.3g
Arvot/100g100g124kcal4.1g3.7g7.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=328310