Talven paras uuniruoka

Pese, kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat.

Kuori ja silppua sipulit.

Lado rypsiöljyllä siveltyyn uunivuokaan kerros perunaa, porkkanaa ja sipuleita.

Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Leikkaa (keittiösaksilla) possun leikkeistä päälle kerros lihasuikaleita.

Laita päälle vielä toinen kerros peruna-porkkana-sipuleita.

Ripottele taas pinnalle mausteet.

Kaada päälle "kermat".

Paista uunissa 200 asteessa n. tunti (kerrn välissä sekoittaen).

Ripottele halutessasi päälle hiukan juustoraastetta ja anna pinnan ruskistua kauniiksi n. 15- 20 min.
Tarjoa salaatin ja punajuuren kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g3001g1801kcal45g390.2g3g27g
Porsaan filee Ohut leike, kermainen pippuri 400g (Atria), annos 75g750g825kcal127.6g12g33.8g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g500g140kcal3g29.8g1g12.5g
Sipuli (kuorittu)500g135kcal6.5g24g1g8.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g25g26kcal2g4.1g0.2g0.5g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g313g188kcal3.1g14.1g12.5g1.9g
Valio maustettu ruokakerma 3 juustoa 1 prk 2,5 dl500g600kcal17g18g50g0g
Rypsiöljy 20g177kcal0g0g20g0g
Hillosipulisäilyke 250g122kcal3g23.7g0.5g4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11720g8028kcal414.4g1031.8g244g108.8g
Valittu annoskoko5860g4014kcal207.2g515.9g122g54.4g
Annoskoko puolitettuna2930g2007kcal103.6g258g61g27.2g
Arvot/100g100g69kcal3.5g8.8g2.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151725