Siivouspäivän keitto

8:lle

2 l vettä
2-3 lihaliemikuutiota
1 tl inkiväärijauhetta
n. 20 maustepippuria
6 porkkanaa
2 purjoa/sipulia
2 palaa juuriselleriä tai 4 lehtisellerin vartta
2 pientä palsternakkaa
1/2- 1 kiinankaali
14 isohkoa perunaa
Lenkkimakkara, 20 nakkia tai 16 siskonmakkaraa (n.600-800 g)
oma lisäys: 2 dl ruokakermaa
persiljaa

Pane vesi kattilaan ja kattila liedelle.

Lisää liemikuutio, inkivääri ja pippurit.

Puhdista ja viipaloi porkkanat, purjo tai sipuli, juuri- tai lehtiselleri, palsternakka sekä kiinankaali.

Lohko kuoritut perunat.

Kun liemi kiehuu, lisää sinne kasvikset ja perunat.

Keitä 10-15 min, kunnes perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä.

Jos käytät siskonmakkaroita, pursota niiden sisus kuorista pieninä pallosina suoran keittoon.

Mikäli teet ruoan lenkkimakkarasta tai nakeista, lisää ne paloina.

Tarkista suola ja lisää kerma.

Anna hautua hetken aikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 586 grammaa

Lecharoc
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2499g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl38g94kcal4.5g0.6g8.2g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g487g136kcal2.9g29g1g12.2g
Sipuli (kuorittu)125g34kcal1.6g6g0.2g2.1g
Selleri, annos 50g13g1.7kcal0.1g0.4g0g0g
Palsternakka 150g95kcal0.7g17.7g0.6g6.7g
Kiinankaali 375g75kcal5.8g8.4g1.1g3.4g
Peruna, keskikokoinen 60g1050g630kcal15.7g136.4g1g9.4g
Suomalainen nakki (Atria), annos 35g875g1924kcal96.2g17.5g166.2g0.9g
Ruokakerma, Valio Hyla 10%250g275kcal6.7g6.7g25g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11720g6529kcal268.4g445.4g406.6g69.4g
Valittu annoskoko5860g3265kcal134.2g222.7g203.3g34.7g
Annoskoko puolitettuna2930g1632kcal67.1g111.4g101.7g17.4g
Arvot/100g100g56kcal2.3g3.8g3.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207501