Lohikeitto

1. Kuori ja pilko lanttu, nauris, sipuli ja palsternakka.

2. Lisää suureen kattilaan juurekset ja sipuli.

Lisää 2 litraa vettä.

3. Lisää hieman suolaa, ruokalusikallinen sitruunapippuria ja joko 5 kokonaista valkopippuria tai noin puoli teelusikkaa jauhettua, 3 kalaliemikuutiota sekä 2-3 laakerinlehteä.

4. Keitä noin 25 minuuttia ja lisää kukkakaali.

Jatka keittämistä noin 15 minuuttia.

5. Lisää 4 dl kermaa ja puolet tillista.

6. Keitä matalalla lämmöllä keittoa kunnes juurekset ovat haluamasi tasoisen pehmeitä.

7. Nosta lieden lämpötilaa jonkin verran ennen lohen lisäämistä.

8. Lisää kuutioiksi leikattu lohifilee (n. 800g-1,2kg).

Lisää vielä 2 dl kermaa.

Jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia.

9. Lopuksi ripottele pinnalle loput tillistä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 470 grammaa

M3hilainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 19g5.4kcal0.2g0.9g0.1g0.3g
Palsternakka 6.3g4kcal0g0.7g0g0.3g
Nauris 25g6.9kcal0.3g1.1g0.1g0.5g
Lohifilee 150g293kcal28g0g20.2g0g
Tilli, tuore 5g1.5kcal0.2g0g0g0.1g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g3.8g8.3kcal0.6g0.6g0.3g0g
Sipulikuutiot Apetit25g6.5kcal0.3g1.2g0.1g0g
Kukkakaali, pakaste (Rainbow), annos 200g25g4.3kcal0.5g0.5g0.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 75g248kcal1.5g2.3g26.3g0g
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)3.8g1kcal0g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1175g1157kcal63.2g15g94.4g2.6g
Valittu annoskoko588g579kcal31.6g7.5g47.2g1.3g
Annoskoko puolitettuna294g289kcal15.8g3.8g23.6g0.7g
Arvot/100g100g98kcal5.4g1.3g8g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=104981