Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 12g103kcal0g0g11.7g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha166g276kcal31.6g0g16.6g0g
Sipuli 42g13kcal0.5g2g0.1g0.7g
Mustapippuri 0.8g2.3kcal0.1g0.3g0g0.2g
Paprikajauhe 0.8g2.7kcal0.1g0.2g0.1g0.3g
Täysjyväriisi 71g237kcal4.3g50.5g0.5g5.2g
Lihaliemijauhe/tiiviste 4.2g12kcal0.5g0.6g0.9g0g
Vesi208g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 83g86kcal2.9g15g0.9g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1175g1464kcal80g137.2g61.6g17.6g
Valittu annoskoko587g732kcal40g68.6g30.8g8.8g
Annoskoko puolitettuna294g366kcal20g34.3g15.4g4.4g
Arvot/100g100g125kcal6.8g11.7g5.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139316