Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl25g145kcal5.3g1.3g12.7g2.9g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g50g301kcal10.5g3.3g27.1g0g
Hermesetas, annos 5g10g0kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 100 g201g86kcal19.7g0.8g0.2g0g
Voi 151g1092kcal1.8g0.6g122.4g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 50g166kcal1g1.5g17.6g0g
Kahvi mustana 100ml100g3.2kcal0.3g0.3g0.1g0g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1176g3586kcal77.2g15.6g360.2g5.8g
Valittu annoskoko588g1793kcal38.6g7.8g180.1g2.9g
Annoskoko puolitettuna294g897kcal19.3g3.9g90.1g1.5g
Arvot/100g100g305kcal6.6g1.3g30.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=271376