Chili con verdura

Pane valkoiset pavut edellisenä iltana likoamaan runsaaseen veteen.

Huuhdo ja keitä 2-3 tuntia runsaassa vedessä.

Älä suolaa, sillä suola kuivattaa pavut.

Mausta keitinvesi laakerinlehdillä ja sipulilla, johon on painettu pari mausteneilikkaa.

Papuja kannattaa keittää kerralla enemmänkin, sillä ne voi pakastaa seuraavaa ruokalajia varten.

Voit tietysti käyttää myös valmiita tölkkipapuja.

Kuullota pilkottu sipuli ja paprika pannulla öljyssä.

Lisää valkosipulisilppu sekä chilijauhe tai punainen chilipalko, josta sisus ja siemenet poistettu.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio.

Tarkista suola ja pippuri.

Keitä 10 minuuttia.

Lisää juustoraaste ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut.

Tarjoa ruskean kokojyväriisin kera.

Lisää pinnalle koristeeksi pilkottua kevätsipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 392 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkoiset pavut (Bonduelle), annos 100g188g169kcal11.3g28.1g0.2g0g
Paprika vihreä 51g11kcal0.5g1.3g0.2g1g
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Valkosipuli 7.5g8.1kcal0.6g1.2g0g0.2g
Chili paprika punainen15g6kcal0.3g1.3g0g0g
Pirkka luomu tomaattimurska188g56kcal2.6g12.2g0.9g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g4.5g10kcal0.6g1g0.4g0g
Dubliner Cheese, irlantilainen (Kerrygold), annos 50g75g294kcal19.5g0.1g24g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1176g1140kcal72.4g96.2g51.6g4.4g
Valittu annoskoko588g570kcal36.2g48.1g25.8g2.2g
Annoskoko puolitettuna294g285kcal18.1g24.1g12.9g1.1g
Arvot/100g100g97kcal6.2g8.2g4.4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238908