Enepun tomaattisosekeitto jauhelihalla

Kuori ja paloittele perunat veteen johon on lisätty suolaa.

Kiehauta vesi perunoineen, lisää pian keittojuurekset sekä valkosipuli.

Kun perunat ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska ja mausteet (suola, mustapippuri, cayennepippuri ja sokeri).

Anna kiehua hiljalleen ja paista välillä noin 400-500g jauhelihaa ja sipulit öljyssä.

Kun perunat ovat täysin pehmeät, soseuta keittoainekset ja lisää ja sekoita keittoon Créme fraiche sen jälkeen.

Viimeiseksi lisää keiton joukkoon paistettu jauheliha ja sipulit.

Keitto on valmis! Maistuu mukavalta.

Päälle voi vaikka laittaa raejuustoa tai smetanaa.

Lisämaustetta saa esimerkiksi lisäämällä keittoon hieman punaviinia tai paistamalla jauhelihan lisäksi myös pekonia keittoon.

Variaatioita on monia, tänään tuli tällainen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 336 grammaa

Esalpaha
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g134g80kcal2g17.4g0.1g1.2g
Vesi181g0kcal0g0g0g0g
KEITTOJUURES Rainbow pakaste47g12kcal0.4g2.2g0.1g1.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.7g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Rypsiöljy rainbow1.4g13kcal0g0g1.4g0g
Sipuli, kokonainen 50g12g3.2kcal0.2g0.6g0g0.1g
Sokeri1.2g4.7kcal0g1.2g0g0g
Tomaattimurska, Rainbow, 500 g140g49kcal1.4g9.1g0.7g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 18g49kcal0.3g0.5g4.9g0g
Jauheliha, sika-nauta 53g118kcal9.3g0g9.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1176g660kcal27.4g62.6g32.6g5.4g
Valittu annoskoko588g330kcal13.7g31.3g16.3g2.7g
Annoskoko puolitettuna294g165kcal6.9g15.7g8.2g1.4g
Arvot/100g100g56kcal2.3g5.3g2.8g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63188