Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl251g1450kcal52.9g13.3g126.7g29.1g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g502g3010kcal105.4g33.1g270.9g0g
Hermesetas, annos 5g100g0kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 100 g2007g863kcal196.7g8g2g0g
Voi 1505g10918kcal17.9g6g1223.7g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 502g1656kcal10g15.1g175.6g0g
Kahvi mustana 100ml1003g32kcal3g3g1g0g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g10g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11760g35859kcal771.8g157g3599.8g58.2g
Valittu annoskoko5880g17929kcal385.9g78.5g1799.9g29.1g
Annoskoko puolitettuna2940g8965kcal193g39.3g900g14.6g
Arvot/100g100g305kcal6.6g1.3g30.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=271376