Pellavaiset sisarussämpylät kaurapuurosta

N. 5dl valmista kaurapuuroa
1,5tl suolaa
1rkl siirappia/ruokosokeria
2 1/2dl vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl öljyä
2dl vehnärouhetta
1dl pellavansiemeniä
3dl täysjyvävehnäjauhoja
7dl tummia hiivaleipäjauhoja

Laita puuron joukkoon kuuma vesi jotta puuro olisi reilusti kädenlämpöistä.

Lisää suola ja siirappi/ruokosokeri.

Lisää kuivahiiva n. 3dl:aan hiivaleipäjauhoja ja sekoita puuron joukkoon.

Lisää vehnärouhe ja pellavansimenet sekä öljy.

Lisää t. jyvävehnäjauho ja loput hiivaleipäjauhot.

Taikina saa olla hieman löysää mutta kuitenkin leivottavaa.

Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonnut taikina tangoiksi(tulee n.2 tankoa) ja ota palasia, jotka pyörittelet vieri viereen uunipellille.

Anna sisarusämpylöiden kohota uudelleen peitettynä.

Paista sämpylöitä 225 asteessa n.10-15min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Nirim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurapuuro, vesi, suolaa 1399g658kcal25.5g100.1g12.9g17.6g
Suola, annos 3g21g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 56g169kcal0.1g41.5g0g0g
Vesi699g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g31g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 38g334kcal0g0g37.8g0g
Vehnärouhe (Korpelan mylly), annos 100g560g1734kcal67.1g402.8g15.1g67.1g
Pellavansiemenet, Pellavainen280g1287kcal55.4g2.8g117.2g85.6g
Täysjyvävehnäjauho (Liperin mylly), annos 100g839g3021kcal109.1g579g25.2g83.9g
Hiivaleipäjauho, tumma (Myllyn paras), annos 100g1958g6854kcal264.3g1284.5g56.8g107.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11760g28112kcal1043g4821.4g530g723.8g
Valittu annoskoko5880g14056kcal521.5g2410.7g265g361.9g
Annoskoko puolitettuna2940g7028kcal260.8g1205.4g132.5g181g
Arvot/100g100g239kcal8.9g41g4.5g6.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=273544