Juuressose

1. Kuori ja paloittele juurekset.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää suola.

Keitä lanttu- ja porkkanapaloja n. 5 minuuttia.

Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä juurekset aivan kypsiksi, ettei soseeseen jää paakkuja.

Jätä keitinliemi juuresten joukkoon.

Soseuta juurekset.

Lisää maito, rasva ja sokeri.

Kuumenna sose vielä ja tarjoa puolukkaisten jauhelihapihvien kanssa.

Pirkkaresepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 1000g289kcal10g46g3g18g
Porkkana 800g262kcal5g44.5g1.6g20.4g
Peruna, vanha, kuorittu 1600g1218kcal30.1g248g3.2g16g
Vesi, vesijohtovesi 2000g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt400g184kcal12.8g19.2g6g0g
Voi 56g406kcal0.7g0.2g45.5g0g
Sokeri 8g33kcal0g8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11768g4782kcal117.2g731.8g118.6g108.8g
Valittu annoskoko5884g2391kcal58.6g365.9g59.3g54.4g
Annoskoko puolitettuna2942g1195kcal29.3g183g29.7g27.2g
Arvot/100g100g41kcal1g6.2g1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=279644