Parsakaaliherkkusieni-keitto

VINKKI: lisää ohjeeseen tofua, jos haluat kasvattaa proteiinin määrää.

Skippaa kookoskerma, jos haluat vähentää rasvaa.

1. Hienonna sipulit, valkosipulin kynnet, inkivääri sekä chilit.

Kuumenna kattilassa öljy, kalaliemi sekä soijakastike.

Lisää sipulit, inkivääri ja chilit kattilaan ja anna paistua hetki.

2. Poista parsakaalin kerästä kannat ja kuori ne. Lisää kannat pilkottuina kattilaan.

3. Lisää n. litra vettä.

4. Kiehauta 5-10 min.
5. Pilko parsakaalin ruusuke isoiksi paloiksi.

Halkaiset herkkusienet.

Lisää nämä kattilaan ja keitä lyhyesti (10-15min).

Lisää vettä tarvittaessa.

6. Lisää lopuksi kookoskerma.

7. Suurusta maissijauholla.

8. Tarkista suola.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Rose30

Rose30 sanoi...

Kasvisten keittoajat ovat arvioita. Kannattaa tarkkailla, sillä kypsyvät helposti liian pehmeiksi. \r\nTähän ohjeeseen lisättiin kolme punaista chilipalkoa, joista tulee mukavasti särmää :)

keskiviikko 29.02.2012 klo 15:39

AineksetMääräEnergiaPHRK
Herkkusieni 90g14kcal1.9g0.3g0.3g1.4g
Parsakaali brokkoli 270g95kcal12.5g5.3g0.8g6.8g
Kookoskerma, kara90g225kcal4.1g1.2g22.5g0g
Sipuli (kuorittu)45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Kalaliemi (kake) (Maggi)18g45kcal1.1g7.6g1.1g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl20g182kcal0g0g20.3g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5.4g5.6kcal0.4g0.9g0g0.1g
Chili paprika punainen14g5.4kcal0.3g1.2g0g0g
Soijakastike 16g10kcal0.8g1.5g0g0g
Maissijauho, hienoksi jauhettu 7.2g27kcal0.4g6g0.1g0.1g
Inkivääri, tuore, silputtu14g11kcal0.2g2.4g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1179g1265kcal44.6g57.2g90.6g19g
Valittu annoskoko590g633kcal22.3g28.6g45.3g9.5g
Annoskoko puolitettuna295g316kcal11.2g14.3g22.7g4.8g
Arvot/100g100g107kcal3.8g4.9g7.7g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=276553