Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 6.2g45kcal0.1g0g5.1g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 7.5g9kcal0.8g0g0.7g0g
Kaurahiutale 2.5g9kcal0.4g1.4g0.2g0.3g
Vehnäjauho puolikarkea 8.1g28kcal0.8g5.7g0.1g0.3g
Sokeri 9g37kcal0g9g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g13g15kcal0.3g0.5g1.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.5g2kcal0g0.5g0g0g
Leivinjauhe 0.3g0.4kcal0g0.1g0g0g
Mustikka metsä- 13g5.5kcal0.1g0.8g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana118g302kcal5g36g14.8g2g
Valittu annoskoko59g151kcal2.5g18g7.4g1g
Annoskoko puolitettuna30g76kcal1.3g9g3.7g0.5g
Arvot/100g100g256kcal4.2g30.5g12.5g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932