Saaristolaissämpylä, Maidoton, Munaton

5 dl Tuorepuristettua omenatäysmehua
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1 tl fenkolin siemeniä rouhittuna
1 tl kuminan siemeniä raouhittuna
½ tl pomeranssinkuorta
2 dl (150g) kaljamaltaita
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl (280g) karkeita täysjyväruisjauhoja
6 dl (360g) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (70g) vehnäjauhoja

Mehu lämmitetään n. 42 asteiseksi.

Joukkoon lisätään siirappi, suola ja rouhitut siemenet.

Sekoita joukkoon kaljamaltaat ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat alustetuksi pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min-tunnin.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan.

Muotoile palat tangoiksi, joista leikkaat sopivan kokoiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan, n. 10 min.
Päista sämpylät 225-asteisessa uunissa keskitasolla n 12-15 min.

Nauti herkkuja vaikka jo lämpimänä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuorepuristettu täysmehu, omenamehu (Rynkeby foodsa/s), annos 100g19g8.5kcal0g1.8g0g0g
Siirappi, tumma7.9g25kcal0g5.8g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g5.6g17kcal0.7g3.4g0.1g0.9g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g11g31kcal1.1g6g0.2g2.1g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g14g42kcal2.3g7.3g0.4g1.8g
Vehnäjauho, sunnuntai2.6g9kcal0.3g1.9g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana118g265kcal8.8g52.4g1.6g9.8g
Valittu annoskoko59g133kcal4.4g26.2g0.8g4.9g
Annoskoko puolitettuna30g66kcal2.2g13.1g0.4g2.5g
Arvot/100g100g224kcal7.4g44.3g1.4g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316446