Veriohukaiset, kotitekoiset

Valmistusohje:

Kuori ja hienonna sipulit.

Hauduta ruokalusikallisessa voita.

Sekoita keskenään veri, olut, ruisjauhot, siirappi, jäähdytetty sipuli ja mausta taikina suolalla, valkopippurilla ja meiramilla.

Anna taikinan turvota jääkaapissa vähintään 1 tunti.

Paista veriohukaiset voissa pannulla molemmin puolin rapeiksi.

Tarjoa kuumina puolukkamurskan kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Papagena
AineksetMääräEnergiaPHRK
Veri 21g11kcal2.5g0g0.1g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 21g8.9kcal0.1g0.9g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 12g35kcal1g6.4g0.2g1.6g
Sipuli (kuorittu)3.8g1kcal0g0.2g0g0.1g
Siirappi 2.5g7.6kcal0g1.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana119g127kcal7.2g18.8g0.6g3.4g
Valittu annoskoko60g63kcal3.6g9.4g0.3g1.7g
Annoskoko puolitettuna30g32kcal1.8g4.7g0.2g0.9g
Arvot/100g100g106kcal6g15.8g0.5g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=107385