Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 6g19kcal0.6g3.6g0.1g0.3g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g10g29kcal1g5.6g0.2g2g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g0.6g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 0.5g4.8kcal0g0g0.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 11g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 16g17kcal3.7g0g0.2g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g12g38kcal2.3g0.6g3g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g0.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)2.7g2.2kcal0g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana119g220kcal15.2g20.8g8g4.6g
Valittu annoskoko59g110kcal7.6g10.4g4g2.3g
Annoskoko puolitettuna30g55kcal3.8g5.2g2g1.2g
Arvot/100g100g185kcal12.8g17.5g6.7g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=206135