Tilliliha ala Tuula

Mittaa vesi suunnilleen lihapalan kokoiseen kattilaan ja pane liha kattilan pohjalle.

Veden kiehussa kerää pinnalle noussut vaahto pois.

Lisää suola, kuoritut ja halkaistut sipulit, porkkanat ja selleri sekä laakerilehti, pippurit ja tillinvarret.

Keitä kannen alla miedolla lämmömmä pari tuntia.

Nosta kypsä liha pois ja siivilöi keitinliemi ja jäähdytä se. Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot.

Kaada keitinliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Mausta kastile sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja tillillä.

Lopuksi sekoita joukkoon kerma.

Kuutioi jäähtynyt liha kastikkeen joukkoon.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan kulmapaisti (Hk), annos 200g28g33kcal5.8g0g1.1g0g
Lihaliemi, itse tehty (Itse tehty), annos 100g20g11kcal1.5g0.2g0.4g0.1g
Voi 1.3g9kcal0g0g1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.3g4.3kcal0.1g0.9g0g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)6.3g5.3kcal0.1g0.2g0.4g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Tilli, tuore 2.5g0.7kcal0.1g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana119g128kcal15.2g3g5.8g0.4g
Valittu annoskoko60g64kcal7.6g1.5g2.9g0.2g
Annoskoko puolitettuna30g32kcal3.8g0.8g1.5g0.1g
Arvot/100g100g108kcal12.8g2.5g4.9g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=255450