Papu-vehnäsalaatti

Tämä on yksi variaatio kovasti tykkäämistäni keitetyistä pavuista.

Olen hullaantunut niihin, vaikka eihän säilykepavuissakaan vikaa ole. Papuja on kuitenkin helppo kypsentää itse: osta pussillinen kuivattuja papuja, laita sopiva annos likoamaan kulhoon yön yli ja keitä aamulla 15-60 minuuttia (riippuu lajikkeesta, pussissa on ohjeet).

Pakasta annosrasioihin ja sitten onkin kätevästi aina käden ulottuvilla annos papuja!

Salaatin valmistus: Keitä kokonaiset tai rikotut vehnäsuurimot.

Pilko maustekurkku ja sipuli, paahda seesaminsiemenet paistinpannulla, raasta juusto ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Lisää maun mukaan hieman suolaa tarvittaessa ja mausta sopivaksi katsomallasi tavalla.

Esim. persilja, jeera, mustapippuri sopivat hyvin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnärouhe kokojyvästä 6.2g19kcal0.7g3.3g0.1g0.6g
Papu valkoinen, keitetty 24g26kcal2g3.4g0.1g1.7g
Maustekurkku sokerisuolattu 14g2.8kcal0.1g0.4g0g0.3g
Punasipuli, kuorittu, 100g5g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g3.1g18kcal0.6g0.7g1.5g0.4g
Viinietikka balsami0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g5.1g7.7kcal0.1g0.3g0.7g0g
Parmigiano Reggiano -parmesaanijuusto (Pirkka), annos 20g1.4g5.4kcal0.5g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana119g159kcal8.2g16.6g5.6g6.2g
Valittu annoskoko60g80kcal4.1g8.3g2.8g3.1g
Annoskoko puolitettuna30g40kcal2.1g4.2g1.4g1.6g
Arvot/100g100g134kcal6.9g13.9g4.7g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84481