Jauhelihakastike (Painonvartijat)

400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
3-4 lehtisellerinvartta
2 tlk (à 400 g) säilöttyä tomaattimurskaa
1,2 dl punaviiniä
1 rkl kuivattua yrttiseosta
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim.

basilikaa ja oreganoa

1. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynsi.

Kuori ja kuutioi porkkanat ja hienonna lehtisellerinvarret.

2. Ruskista jauheliha.

Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.

3. Kaada pannuun tomaattimurska sekä punaviini ja mausta seos yrttimausteilla.

Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.

Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä.

Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha15g24kcal2.8g0g1.5g0g
Sipuli 4g1.2kcal0.1g0.2g0g0.1g
Valkosipuli 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Porkkana 4.7g1.5kcal0g0.3g0g0.1g
Lehtiselleri 2.7g0.3kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 29g8.6kcal0.2g1.5g0.1g0.6g
Punaviini 4.4g3.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana119g78kcal6.2g4g3.2g1.6g
Valittu annoskoko60g39kcal3.1g2g1.6g0.8g
Annoskoko puolitettuna30g20kcal1.6g1g0.8g0.4g
Arvot/100g100g66kcal5.2g3.4g2.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100216