Savusiikapiirakka

Sekoita perunasosejauhe ja piimä keskenään.

Lisää öljy.

Sekoita jauhot toisessa kulhossa ja nypi sitten sekaisin piimä-perunasoseen kanssa.

Lisää lopuksi vesi.

Voitele iso piirasvuoka (huom: halkaisija 27 cm). Levitä taikina kevyesti painellen vuoan pohjalle ja reunoille.

Hienonna sipuli.

Kun sipuli käytetään raakana, kannattaa huolehtia, että se on riittävän hienoa silppua.

Halutessasi voit kuullottaa sipulia kevyesti pannulla.

Leikkaa kala pieniksi paloiksi putsaten samalla ruodot pois.

Hienonna tilli.

Yhdistä kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle.

Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 239 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 3.2g11kcal0.3g2.3g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3.7g34kcal0g0g3.7g0g
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 1.4g4.3kcal0.1g0.8g0g0.1g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%2.5g6.2kcal0.3g0.3g0.1g1.2g
Perunasosejauhe valmistamaton 3.3g13kcal0.2g2.4g0.1g0.2g
Maustamaton jogurttirahka (Milbona), annos 250g6.2g3.6kcal0.5g0.3g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 5g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)3.7g1kcal0g0.2g0g0.1g
Savusiika savukala7.5g8.8kcal1.6g0g0.3g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl5g4.2kcal0.1g0.2g0.3g0g
Ranskankerma, Milbona5g15kcal0.1g0.1g1.5g0g
Juustoraastesekoitus (Gouda+Edam) (Lidl), annos 100g3.7g12kcal0.9g0.1g0.9g0g
Raejuusto, velbo, lidl (Velbo), annos 100g5g4kcal0.6g0.1g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 4.4g6.2kcal0.5g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana119g245kcal10.4g13.6g15g3.4g
Valittu annoskoko60g122kcal5.2g6.8g7.5g1.7g
Annoskoko puolitettuna30g61kcal2.6g3.4g3.8g0.9g
Arvot/100g100g205kcal8.7g11.4g12.6g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234166