Brita -kakku mansikoilla

Vatkaa rasva+sokeri vaahdoksi, lisää kaksi keltuaista.

Sekoita vehnäjauhe ja leivinjauhe, lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa rasva-sokeri-keltuaisvaahtoon.

Levitä taikina uunipannulle (suorakaide n. 30x40 cm). Vatkaa kaksi valkuaista, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi ja levitä pohjan päälle.

Paista 175 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.

--- Tee kolme kerrosta, joka väliin + päälle kermavaahtoa ja mansikoita.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Salvia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 11g5.1kcal0.1g0.9g0g0.2g
Vispikerma Flora 20%14g30kcal0.4g0.7g2.7g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.2g0.9kcal0g0.2g0g0g
Sokeri 7g28kcal0g6.9g0g0g
Valkuainen (100g)2.7g1.1kcal0.3g0g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen5.5g1.8kcal0.2g0.3g0g0g
Leivinjauhe 0.5g1kcal0g0.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5.3g18kcal0.5g3.7g0.1g0.2g
Keltuainen, 20g, annos 20g2.7g1.7kcal0.1g0g0.7g0g
Sokeri 4.6g19kcal0g4.6g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen6.8g49kcal0g0g5.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana120g312kcal3.2g35g18g0.8g
Valittu annoskoko60g156kcal1.6g17.5g9g0.4g
Annoskoko puolitettuna30g78kcal0.8g8.8g4.5g0.2g
Arvot/100g100g261kcal2.7g29.3g15.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=75147