Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 62g452kcal0.7g0.2g50.7g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 75g94kcal8.2g0.2g6.7g0g
Kaurahiutale 25g93kcal3.6g14.2g1.8g2.5g
Vehnäjauho puolikarkea 81g278kcal8.3g56.7g1g2.8g
Sokeri 90g366kcal0g90g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g125g146kcal3.5g5g12.5g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g5g20kcal0g4.9g0g0g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Mustikka metsä- 125g55kcal0.6g8g0.7g4.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1180g3016kcal50g360.2g146.8g18.8g
Valittu annoskoko590g1508kcal25g180.1g73.4g9.4g
Annoskoko puolitettuna295g754kcal12.5g90.1g36.7g4.7g
Arvot/100g100g256kcal4.2g30.5g12.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932