Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g2304g7465kcal364g1555.2g67.3g230.4g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g1152g4147kcal165.9g678.5g80.6g108.3g
Ohrasuurimo 1152g3713kcal95g727.5g23g87.6g
Oivariini, 60 (100g)144g792kcal1.4g1.4g86.4g0g
Tattarisuurimo / -jauho 1152g3717kcal136.9g696.4g23g66.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11808g39669kcal1526.4g7318g560.6g986.2g
Valittu annoskoko5904g19834kcal763.2g3659g280.3g493.1g
Annoskoko puolitettuna2952g9917kcal381.6g1829.5g140.2g246.6g
Arvot/100g100g336kcal12.9g62g4.7g8.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156810