Meksikolainen salaatti

Valmista marinadi.

Kuori ja hienonna sipuli.

Sekoita yhteen sipulisilppu, salsakastike, limettimehu ja salsakastike.

Ota puolet marinadista sivuun.

Laita lihasuikaleet marinadiin, peitä kulho kelumlla ja nosta kylmään maustumaan vähintää puoleksi tunniksi.

Säädä uuni 200 asteeseen.

Voitele 4 pientä uunivuokaa öljyllä.

Voitele tortillojen toiset puolet ja ripottele chilijauhetta öljytylle pinnalle.

Painele tortillat vuokiin öljyämätön puoli vuokaa vasten ja paista uunissa 10 minuuttia ja anna jäähtyä hyvin.

Nosta lihasuikaleet marinadissa ja ruskista nopeasti öljytyssä paistinpannussa.

Säädä liesi keskilämmölle, lisää pannulle loppu marinadi; hauduta 5 minuuttia.

Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Ja salaattisuihkaleet ja liha tortillakuoriin, ripottele päälle tomaattikuttioita ja juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Jarimatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudanliha keskiarvo 2024g3090kcal390.5g0g170g0g
Tortilla (Santa Maria) 4 kpl675g2024kcal57.3g364.2g30.4g14.8g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu (Golden Star), 13.5 g, 1 rkl59g526kcal0g0g58.5g0g
Jäävuorisalaatti, rapea450g45kcal4.9g3.6g0.9g5.4g
Tomaatti 1124g256kcal6.3g38.8g3.4g15.7g
Juustoraaste emmental punaleima675g2631kcal195.6g0g202.3g0g
Sipuli (kuorittu)225g61kcal2.9g10.8g0.4g3.8g
Salsakastike medium, thick`n´ chunky (Oldelpaso), annos 100g450g189kcal7.2g40.5g2.2g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore225g56kcal0g20.2g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11808g17753kcal1329.4g956.2g936.2g79.8g
Valittu annoskoko5904g8877kcal664.7g478.1g468.1g39.9g
Annoskoko puolitettuna2952g4438kcal332.4g239.1g234.1g20g
Arvot/100g100g150kcal11.3g8.1g7.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=394760