Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 143g1037kcal1.7g0.6g116.2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1715g566kcal56.6g84.1g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai2602g9106kcal312.2g1847.3g54.6g78.1g
Hiiva, 50g286g174kcal37.5g3.1g1.1g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g572g332kcal51.5g28.6g1.1g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]572g801kcal80.1g80.1g19.4g274.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11808g24032kcal1079.2g4087.6g384.8g705.2g
Valittu annoskoko5904g12016kcal539.6g2043.8g192.4g352.6g
Annoskoko puolitettuna2952g6008kcal269.8g1021.9g96.2g176.3g
Arvot/100g100g204kcal9.1g34.6g3.3g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=92427