Broileri-juustonaksugratiini

150 g juustonaksuja
tilkka öljyä
n. 500 g Kariniemen broilerin kevyitä fileeviipaleita
valkosipulipippuria
1 pieni kesäkurpitsa viipaleina
1-2 sipulia renkaina
250 g rasia kirsikkatomaatteja

Juustokastike

25 g voita tai margariinia
1/2 dl vehnäjauhoja
4-5 dl maitoa
suolaa
200 g sulatejuustoa tai 100 g juustoraastetta

Kaada juustonaksut reunalliseen uunivuokaan.

Kuumenna tilkka öljyä pannussa, paista broilerin fileeviipaleet kauttaaltaan kypsäksi, mausta valkosipulipippurilla.

Lisää kesäkurpitsaviipaleet ja sipulirenkaat, kääntele hetki.

Kaada seos naksujen päälle.

Lisää myös kirsikkatomaatit.

Valmista juustokastike.

Sulata rasva kasarissa, lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita, älä ruskista.

Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee kastikkeeksi.

Mausta ripauksella suolaa ja lisää sulatejuusto tai juustoraaste.

Kaada juustokastike vuokaan ja nosta ruoka 200-250 asteiseen uuniin, kunnes pinta saa hieman väriä.

Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 394 grammaa

Sjh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juustonaksu 45g246kcal4g23.8g14.8g0.5g
Rypsiöljy 1.5g13kcal0g0g1.5g0g
Broilerfilee viipaleet (Snellman), annos 10g150g124kcal24g2.5g1.5g0.9g
Valkosipuli 1g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Mustapippuri 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Kesäkurpitsa zucchini 105g19kcal0.6g2.6g0.4g0.7g
Sipuli 17g5kcal0.2g0.8g0g0.3g
Kirsikkatomaatti, suomalainen75g15kcal0.4g2.8g0.2g1g
Voi 7.5g54kcal0.1g0g6.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g33kcal1g6.8g0.1g0.3g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 150g68kcal4.5g7.2g2.2g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Mozzarella juustoraaste Euroshopper30g87kcal7.8g0g6.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1182g1334kcal85.4g93.6g66.2g7.6g
Valittu annoskoko591g667kcal42.7g46.8g33.1g3.8g
Annoskoko puolitettuna296g333kcal21.4g23.4g16.6g1.9g
Arvot/100g100g113kcal7.2g7.9g5.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=295731