Juustoinen lihamureke

1. Silppua sipuli ja valkosipulit ja kullota ne pannulla pienessä öljymäärässä.

Lisää hiukan jäähtyneenä jauhelihan joukkoon.

2. Kuori perunat ja raasta hienoksi.

Lisää lihan joukkoon.

3. Sekoita lihan joukkoon musa ja mausteet ja vatkaa mureke kuohkeaksi.

4. Levita seoksesta puolet laakean paistosvuoan pohjalle pitkänomaiseksi kerrokseksi.

Lisää murekkeen päälle pippurinen tuorejuusto pieninä nokareina.

Levitä loppu murekeseos juustokerroksen päälle ja siloita se tasaiseksi pinnaltaan.

5. Pursota pinnalle ketsuppia ja sinappia ja tasoita veitsellä ohueksi kerrokseksi.

Ripottele päälle korppujauhoja.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 min. Mureke on kypsää, kun haarukalla pistettäessä sisältä ei tule punaista nestettä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha234g388kcal44.4g0g23.4g0g
Sipuli (kuorittu)117g32kcal1.5g5.6g0.2g2g
Rypsiöljy 7.9g70kcal0g0g7.9g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4.1g4.3kcal0.3g0.7g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g82g49kcal1.2g10.6g0.1g0.7g
Kananmuna kuoreton 32g46kcal4g0.1g3.3g0g
Jauhelihamauste, annos 15g2.9g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.2g3.3kcal0.1g0.4g0g0.3g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 58g101kcal4.4g1.3g8.8g0g
Ketsuppi, Heinz18g18kcal0.2g4.2g0g0.2g
Sinappi 18g23kcal0.8g2.5g1.1g0.3g
Korppujauho 15g54kcal1.5g10.9g0.2g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1183g1575kcal116.8g72.6g90g8.8g
Valittu annoskoko591g788kcal58.4g36.3g45g4.4g
Annoskoko puolitettuna296g394kcal29.2g18.2g22.5g2.2g
Arvot/100g100g133kcal9.9g6.1g7.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208727