Mehevä katkarapukastike

1. Viipaloi herkkusienet, kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulit.

2. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

Sekoita joukkoon sienet ja kypsennä vielä hetki.

3. Ripottele jauhot pannulle, sekoita ja kaada päälle vesi ja lisää kalaliemikuutio.

Sekoita, kunnes kiehahtaa.

Mausta pippurilla.

Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia välillä sekoitellen.

4. Lisää tuorejuusto nokareina kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Kääntele lopuksi sekaan jäiset katkaravut.

Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä etteivät katkaravut sitkisty.

5. Ripottele lopuksi pilkottu tilli ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Ensu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu, rainbow112g112kcal25.9g0g1g0g
Herkkusieni 96g15kcal2g0.3g0.3g1.4g
Sipuli 84g26kcal1.1g4g0.2g1.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g6.7g7kcal0.5g1.1g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 5.6g19kcal0.6g3.9g0.1g0.2g
Vesi169g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g2.8g6.2kcal0.5g0.5g0.3g0g
Mustapippuri 0.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0.1g
Tuorejuusto, Ruohosipuli Keiju 14%56g107kcal5.6g2.8g7.9g0g
Tilli, tuore 56g17kcal2.1g0.5g0.4g1.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1183g672kcal76.8g26.6g26g8.8g
Valittu annoskoko592g336kcal38.4g13.3g13g4.4g
Annoskoko puolitettuna296g168kcal19.2g6.7g6.5g2.2g
Arvot/100g100g57kcal6.5g2.2g2.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207343