Lihakaalijuureskeitto

Pilko ainekset sopivaan kokoon.

Aluksi ruskista sipuli, osa kaalesta ja suikaloitu liha.

Yhdistä ainekset isoon kattilaan ja keitä pienellä tulella vähintään tunti.

Lihan ei tarvitse olla ulkofilettä, mutta oli tarjouksessa edulliseen hintaan ja laadultaan keskinkertaista, jonka paistaminen pihveiksi tuntui vähän kyseenalaiselta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Nonno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi300g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Peruna, keskikokoinen 60g30g18kcal0.5g3.9g0g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g30g8.4kcal0.2g1.8g0.1g0.8g
Kaali, valkokaali120g25kcal1.4g4.1g0.2g2.5g
Ulkofile, nauta (Hk), annos 100g60g74kcal12.6g0g2.5g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g4.5g41kcal0g0g4.5g0g
Voi, 1 tl, 5 g1.5g11kcal0g0g1.2g0g
Soijakastike15g9kcal0.8g1.4g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.3g0.7kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 0.5g1.1kcal0.1g0.1g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1185g392kcal32g25.6g17.2g8.6g
Valittu annoskoko593g196kcal16g12.8g8.6g4.3g
Annoskoko puolitettuna296g98kcal8g6.4g4.3g2.2g
Arvot/100g100g33kcal2.7g2.2g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=103251