Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto

1. Silppua sipuli, valkosipuli ja purjosipuli, kuullota niitä voissa kattilassa.

2. Revi lehtikaalin lehdet silpuksi (viipaloi osa varsistakin) ja lisää ne kattilaan sipulisilpun kanssa.

3. Pilko kesäkurpitsa ja lisää palaset kattilaan muiden kasvisten kaveriksi.

4. Kaada kattilaan n. litran verran vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio.

Keitä niin kauan, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja lehtikaali on vaihtanut värinsä ruohonvihreästä kellertäväksi.

5. Soseuta keitto ja lisää kuohukerma sekä mausteita (itse käytin musta- ja valkopippurijauhetta sekä muskottia).

Anna kiehahtaa.

6. Thadaa! Keitto on valmis.

:)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 370 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valio Voi laktoositon vähäsuolainen104g749kcal1g1g83.2g0g
Sipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 1205g276kcal21.8g28.9g2.4g25.3g
Lehtikaali 379g151kcal13g15.4g2.3g7.6g
Kesäkurpitsa zucchini 1551g280kcal8.7g38.8g6.2g10.9g
Valkosipuli 16g17kcal1.3g2.6g0.1g0.3g
Vesi2132g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 4% (Rainbow), annos 100g533g320kcal4.8g27.7g21.3g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11840g3584kcal101.2g228.8g231g91.4g
Valittu annoskoko5920g1792kcal50.6g114.4g115.5g45.7g
Annoskoko puolitettuna2960g896kcal25.3g57.2g57.8g22.9g
Arvot/100g100g30kcal0.9g1.9g2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=373612