Kuorrutettu punasipulikeitto

4 annosta
500 g punasipulia
4 valkosipulin kynttä
2 rkl Valio Oivariinia *
1 rkl sitruunamehua
1/2 - 1 dl etikkapunajuurien lientä
1 l kana- tai kasvislientä *
1 tl timjamia tai meiramia tai oreganoa *
1/2 tl rouhittua mustapippuria *
2 rkl vehnäjauhoja *
4 vaaleaa leipäviipaletta paahdettuna
1/2 pussia (75 g) Valio pastajuusto raastetta tai
Valio emmental raastetta

Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit ja valkosipulin kynnet.

Paista ne Oivariinissa kuultaviksi, älä ruskista.

Lisää sitruunamehu ja etikkapunajuurien liemi.

Sekoita ja anna kiehahtaa.

Lisää liemi ja mausteet.

Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen noin 30 min. Sekoita vehnäjauhot noin 1 dl kylmää vettä ja lisää seos keittoon samalla sekoittaen.

Anna kiehua vielä muutama minuutti, sekoittele välillä.

Siirrä keitto uuninkestävään kulhoon tai annoskulhoihin.

Lisää pinnalle paloiteltu leipä ja kostuta leipää sipulikeitolla.

Ripottele päälle juustoraastetta.

Kuorruta 250 asteessa noin 10 min. Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 185 grammaa

Krista74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g4000g1080kcal52g192g8g68g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g112g117kcal8.8g18.3g0.7g2.2g
Rypsiöljy 216g1910kcal0g0g216g0g
Sitruunamehu, laimentamaton112g24kcal0.3g1.8g0g0.1g
Kasvisliemikuutio 88g268kcal8.4g11.9g20.7g1.4g
Vehnäjauho puolikarkea 160g549kcal16.3g112g1.9g5.6g
Paahtoleipä, vehnä, veteen 640g1679kcal45.6g314.9g20.7g16g
Emmental juustoraaste valio600g2340kcal174g0g180g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11856g15932kcal610.8g1301.8g896g186.6g
Valittu annoskoko5928g7966kcal305.4g650.9g448g93.3g
Annoskoko puolitettuna2964g3983kcal152.7g325.5g224g46.7g
Arvot/100g100g134kcal5.2g11g7.6g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106877