Tomaatti-hirssipuuro

Huuhdo ja valuta hirssi huolellisesti kylmän veden alla.

Paahda hirssiä kattilan pohjalla parin minuutin ajan ja lisää sitten vesi, suola, kardemumma ja timjami.

Kiehauta seos ja jätä miedolle lämmölle kannen alle noin 15 minuutiksi kypsymään.

Sekoita välillä, ettei hirssi pala pohjaan.

Kun vesi on imeytynyt hirssiin, lisää tomaattimurska.

Hauduttele vielä 15 minuuttia.

Mausta voilla ja rouhitulla mustapippurilla.

Tarjoa kikhernepyöryköiden kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 371 grammaa

Irinamoi

Irinamoi sanoi...

Tuolta alkuperä :) \r\nhttp://www.menaiset.fi/artikk
eli/ruoka/reseptit/vaivaton_tomaatt
i_hirssipuuro\r\n\r\nitse vaihtelen tomaattimurskia esim valkosipulilla maustettu jne


maanantai 21.04.2014 klo 19:52

AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirssisuurimo 1dl=80g (keittämätöntä)999g3507kcal112.9g687.3g29g32g
Vesi3197g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska, 1 prk1598g428kcal9.6g84.7g3.2g22.4g
Voi, 1 tl, 5 g100g729kcal1g1g79.9g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g10g31kcal1.1g6g0.7g2.8g
Timjami 4g11kcal0.4g1.1g0.3g1.5g
Mustapippuri 8g22kcal0.9g3.1g0.3g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11872g9458kcal251.8g1566.4g226.8g121.6g
Valittu annoskoko5936g4729kcal125.9g783.2g113.4g60.8g
Annoskoko puolitettuna2968g2365kcal63g391.6g56.7g30.4g
Arvot/100g100g80kcal2.1g13.2g1.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=420405