Juureskeitto (Sallay)

Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)540g146kcal7g25.9g1.1g9.2g
Valkosipuli 54g59kcal4.3g8.8g0.3g1.1g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g180g581kcal18g135g4g19.8g
Linssi-punainen (raaka)256g777kcal63.9g127.8g2.6g23g
Juuriselleri 364g114kcal4.5g16.7g0.7g11.3g
Palsternakka 407g259kcal2g48g1.6g18.3g
Oliiviöljy 54g478kcal0g0g54g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g540g151kcal3.2g32.1g1.1g13.5g
Valkokaali keräkaali 1350g375kcal16.1g54.8g2.7g28.3g
Lihaliemi laimennettu 360g68kcal0g10.8g2.2g0.1g
Lihaliemijauhe/tiiviste 36g105kcal4g5.4g7.6g0.2g
Vesi1800g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11880g6226kcal246g930.6g155.8g249.6g
Valittu annoskoko5940g3113kcal123g465.3g77.9g124.8g
Annoskoko puolitettuna2970g1556kcal61.5g232.7g39g62.4g
Arvot/100g100g52kcal2.1g7.8g1.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76251