Sunnuntain linssikeitto

5 dl vihreitä linssejä
1,5 l vettä
2 tl oliiviöljyä
2 silputtua sipulia
2 hienonnettu valkosipulinkynttä
150 g pinaattia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 kasvisliemikuutio
pippuria
anista

Huuhtele linssit ja liota niitä tarvittaessa.

Kuullota sipulia, valkosipulia ja hyppysellistä anista öljyssä pari minuuttia.

Lisää linssit ja liemikuutio, sitten vesi.

Keitä kannen alla 15 minuuttia.

Mausta sitruunankuorella ja pippurilla.

Lisää viimeiseksi pinaatti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 530 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 113g358kcal27.4g51.4g2.1g10g
Vesi, vesijohtovesi 422g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Sipuli 17g5.1kcal0.2g0.8g0g0.3g
Pinaatti 42g5.6kcal0.7g0.2g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1193g788kcal56.6g104.8g10g21.6g
Valittu annoskoko596g394kcal28.3g52.4g5g10.8g
Annoskoko puolitettuna298g197kcal14.2g26.2g2.5g5.4g
Arvot/100g100g66kcal4.7g8.8g0.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=120385