Katkarapurisotto

Silppua sipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia öljyssä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää riisit ja kuullota, kunnes läpikuultavia.

Lisää viini ja anna kiehahtaa.

Lisää n. 1/3 kasvisliemestä ja anna kiehua kevyesti poreillen, kunnes lientä on enää vähän jäljellä.

Lisää toinen 1/3 liemestä ja anna jälleen kiehua vähiin.

Lisää loput liemestä ja tarkista kypsyyttä maistamalla.

Riisi on kypsää vähän merkistä riippuen n. 50 minuutin jälkeen. 45 minuutin kiehumisen jälkeen lisää jäiset herneet ja katkaravut.

Anna liemen kiehua melko vähiin, varo, ettei risotto pala pohjaan.

Siirrä pois kuumalta liedeltä ja lisää voi sekä raastettu parmesaani.

Sekoita.

Huom! sekä kasvisliemi että parmesaani ovat suolaisia, joten suolan lisäämiselle tuskin on tarvetta.

Risoton pitää olla kermaista ja paksua, ei lainkaan vetistä, siksi liemen tulee kiehua lähes kokonaan pois.

Tarjoile raikkaan salaatin ja kuivan valkoviinin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)105g28kcal1.4g5.1g0.2g1.8g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 70g621kcal0g0g70.2g0g
Täysjyväriisi 1053g3524kcal63.8g750.9g7.4g77.9g
Valkoviini kuiva 351g241kcal1.1g2.1g0g0g
Kasvisliemi laimennettu 3508g326kcal10.2g14.4g25.3g1.8g
Katkarapu 526g360kcal76g0g5.8g0g
Herne 211g145kcal10.7g19.7g0.8g6.5g
Parmesaani raaste, Somerfield105g408kcal34.7g0.1g29.9g0.1g
Oivariini, 60 (100g)35g193kcal0.4g0.4g21g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11928g11691kcal396.6g1585.4g321.2g176.2g
Valittu annoskoko5964g5846kcal198.3g792.7g160.6g88.1g
Annoskoko puolitettuna2982g2923kcal99.2g396.4g80.3g44.1g
Arvot/100g100g98kcal3.3g13.3g2.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=167354