Kaalilaatikko

Suikaloi kaali ja sipuli.

Laita ne kiehuvaan, suolattuun veteen (tai suolan sijaan voi laittaa kasvisliemikuutio x2). Anna kiuhua kunnes kaali pehmenee hieman.

Paista jauheliha ja mausta esim.

grillimausteella.

Keitä riisi lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä.

Kun kaali on pehmennyt, kaada nesteestä suurinosa pois (säästä n. 5dl).

Yhdistä sipuli-kaaliseos, keitetty riisi sekä jauheliha keskenään.

Lisää siirappi, soija sekä halutessasi kerma (hyvää tulee ilman kermaakin).

Kaada seos voideltuun uunivuokaan, päälle hieman korppujauhoja ja sitten uuniin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mammu84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali240g51kcal2.9g8.2g0.5g5g
Kariniemen kananpojan jauheliha (Kariniemi), annos 400g60g77kcal8.9g0g5.4g0g
Rypsiöljy Kultasula (Ravintoraisio oy), annos 16g2.4g22kcal0g0g2.4g0g
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Siirappi 21g63kcal0g15.6g0g0g
Soijakastike 9g5.4kcal0.5g0.9g0g0g
Korppujauho 3.7g14kcal0.4g2.8g0g0.2g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g50g27kcal1.5g3.2g1g0g
Täysjyväriisi Risella keitetty (Risella), annos 100g90g110kcal2.2g22.2g1.3g1.8g
Kariniemen kalkkunan paistijauheliha (Kariniemi), annos 200g60g83kcal11.4g0g4.2g0g
Lihaliemikuutio Maggi1.6g4.6kcal0.1g0.1g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1194g945kcal57.4g111.8g30.6g16g
Valittu annoskoko597g473kcal28.7g55.9g15.3g8g
Annoskoko puolitettuna299g236kcal14.4g28g7.7g4g
Arvot/100g100g79kcal4.8g9.4g2.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=113364