Lohinen ruis-riisirisotto

Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa.

Lisää ruis-riisisekoitus ja keitä 15-20 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.

Riisin kiehuessa kuori punasipuli ja omena.

Hienonna sipuli ja leikkaa omena pieniksi kuutioiksi.

Leikkaa myös graavilohi pieniksi paloiksi.

Revi rucolan lehdet pienemmiksi.

Kuumenna öljy pannulla ja kuumenna sipulia, omenaa ja herneitä.

Mausta kalamausteella.

Sekoita kuumaan ruis-riisisekoitukseen kasvisseos, lisää sekaan kala ja rucola.

Mausta sitruunamehulla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Naanu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton9g2kcal0g0.2g0g0g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g75g40kcal4.3g4g0.8g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g11g1.7kcal0.1g0.2g0g0.2g
Graavilohi, maustettu, annos 50g56g104kcal7.7g1.1g7.7g0g
Omena, ulkomainen, kuorittu 56g25kcal0.1g5.3g0.1g1g
Punasipuli, kuorittu, 100g7.5g2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Riisi & ruis (Risella)113g383kcal10.1g80g2.1g9g
Kasvisliemi kuutio vähärasvainen Maggi3.8g7.1kcal0.1g1g0.3g0g
Vesi263g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1194g1164kcal45g184.4g25.8g20.6g
Valittu annoskoko597g582kcal22.5g92.2g12.9g10.3g
Annoskoko puolitettuna299g291kcal11.3g46.1g6.5g5.2g
Arvot/100g100g98kcal3.8g15.4g2.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=66201