Päivin kevyt moussakka (kasvismoussakka)
Kesäkurpitsaa 1,5kg
Sipulia 200g pussi tai renkaina
Valkosipulia 60g
3tlk /1.25kg tomaattimurskaa
Paprika 350g pikkupaloina
Herkkusienet 230g (tölkki)
Pepperoniviipaleet (tölkistä)100g
Auramuru 100g
Polar 15% -juustoraaste 150g
Suolaa 2tl
Pippuria 2-4tl
Paprikajauhe 2tl
Vehnäjauho 6rkl
Rasvaton maito 6dl
n. 8rkl öljy
Kuori ja leikka kesäkurpitsat n.5-6mm siivuiksi.
Itketä niitä 15-20min suolan avulla molemmilta puolilta (yhtäaikaa), ja paista 5-6siivun erissä molemmin puolin pannulla ruskeiksi.
N. 1rkl öljyä/pannu.
Ruskista kaikki muut kasvikset paistinpannulla, kaada päälle tomaattimurskat ja mausteet (vain puolet suolasta) ja ripota sekaan auramurut ja aunna hautua miedolla lämmöllä sen ajan kun teet juustokastikkeen:
Sekoita kylmä maito, vehnäjauhot ja puolet juustoraaasteesta kattilassa ja aloita kuumentamaan kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
Anna kiehahtaa ja lisää loput suolat.
Kaada isohkon vuokan pohjalle vuoronperään kasviskastiketta ja lado päälle kesäkurpitsaviipaleita.
Lopuksi kaada juustokastike päälimmäiseksi ja sen päälle loput juustoraasteet.
Paista 200'c 45-60min.
Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 479 grammaa
Stadinhelmi