Riisi-broilerigratiini

2 1/2 dl pitkäjyväistä riisiä
250 g esikäsiteltyjä metsäsieniä , esim.

suppilovahveroita tai 200 g tuoreita herkkusieniä
1 rkl Valio voita
1 kypsä kokonainen broileri
2 - 3 dl Valio kuohukermaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
2 tl sitruunamehua
1 tl rakuunaa
1 tl currya
1 - 2 valkosipulin kynttä
1 1/2 rkl ketjap manis -soijakastiketta
1 pussi (200 g) herne-maissi-paprikaa
2 dl (100 g) Valio Emmental raastetta
Keitä riisi melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

Leikkaa sienet viipaleiksi.

Paista niitä voissa.

Poista kypsän broilerin nahka ja luut.

Leikkaa lihat haarukkapalan kokoisiksi.

Lisää mausteet kerman joukkoon.

Sekoita riisi, sienet, broileripalat ja herne-maissi-paprikasekoitus uunivuoassa.

Kaada päälle kerma-mausteseos.

Ripottele juustoraaste päälle.

Kypsennä 225 asteessa uunin keskiosassa 20 min. Tarjoa salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 214 grammaa

Mle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riisi, keitetty, 100 g, 1,25 dl (kuivana 36 g)402g491kcal8.9g109.5g1.2g3.2g
Maito, Kevyt1677g771kcal53.7g80.5g25.2g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 1118g1154kcal38.6g201.2g11.8g32.4g
Broileri, rintafilee, nahaton 1956g2096kcal451.9g0g29.3g0g
Juustoraaste emmental-mozzarella (Pirkka), annos 100g838g3018kcal234.8g16.8g226.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11984g15060kcal1575.8g816g587.8g71.2g
Valittu annoskoko5992g7530kcal787.9g408g293.9g35.6g
Annoskoko puolitettuna2996g3765kcal394g204g147g17.8g
Arvot/100g100g126kcal13.1g6.8g4.9g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=381185