Kasvisjuustokeitto

500-650 g porkkanaa
50-100 g palsternakkaa (voimakasta, kokeile ensin pienemmällä määrällä
1 rkl juuriselleriä
n. 10 cm pala purjoa
150 g parsakaalia
1 l kasvislientä
200 g sulatejuustoa (Polar 9%)
basilikaa, rakuunaa, aromisuolaa
persiljaa koristeeksi

Raasta kuoritut juurekset karkealla raastinterällä.

Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.

Paloittele parsakaali pieniksi paloiksi.

Freesaa kasvikset (ei vielä parsakaalia) voi-öljyseoksessa (kattilassa) n. 8 min. Lisää kasvisliemi.

Keitä n. 20 min.

Lisää parsakaalit ja sulatejuusto.

Anna hautua vielä hetken, että parsakaali kypsyy ja juusto sulaa.

Mausta keitto.

Persiljaa pinnalle.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 428 grammaa

Jonna74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2797g0kcal0g0g0g0g
Sulatejuusto polar 9% levittyvä (Valio), annos 10g560g839kcal100.7g0g50.4g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr62g172kcal4.9g5.8g14.8g1g
Parsakaali brokkoli 420g147kcal19.4g8.2g1.3g10.5g
Purjosipuli 168g38kcal3g4g0.3g3.5g
Juuriselleri 28g8.8kcal0.3g1.3g0.1g0.9g
Palsternakka 140g89kcal0.7g16.5g0.6g6.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g1818g509kcal10.9g108.2g3.6g45.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11984g3608kcal279.8g288g142.2g135.4g
Valittu annoskoko5992g1804kcal139.9g144g71.1g67.7g
Annoskoko puolitettuna2996g902kcal70g72g35.6g33.9g
Arvot/100g100g30kcal2.3g2.4g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63551