Linssi-papukeitto

Liota valkoiset pavut ja linssit.

Tässä reseptissä on huomioitu kuivien tietojen alla liotuksessa papuun/linssiin imeytynyt vesi eli niiden paino noin suurinpiirtein tuplautuu.

Joten siksi reseptissä on lisäksi erikseen vielä 160g ja 120g vettä.

Kuumenna pannu tai kattila ja lisää siihen hieman öljyä ja kuumenna siinä hetki currytahnaa, jotta siitä irtoaa maut paremmin.

Lisää silputtu sipuli, valkosipuli ja loput öljystä.

Kuullota sipulit.

Lisää tomaattimurska, vesi (8dl) ja liotetut valkoiset pavut.

Mausta keitto suolalla, musta pippurilla ja basilikalla.

Anna kiehua 40 minuuttia.

Lisää tämän jälkeen linssit ja anna kiehua vielä 20 minuuttia.

Lisää jokaiseen annokseen keskelle reilu köntsä raejuustoa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 312 grammaa

Lasitus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Sipuli 0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Rajah Mild Curry Paste (10g)0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 0g0.3kcal0g0g0g0g
Linssi, vihreä, go green0.3g1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 0.3g0kcal0g0g0g0g
Valkoiset pavut (Gogreen), annos 80g0.4g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 0.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12g7kcal0.4g1g0g0.4g
Valittu annoskoko6g3kcal0.2g0.5g0g0.2g
Annoskoko puolitettuna3g2kcal0.1g0.3g0g0.1g
Arvot/100g100g55kcal3.2g8.1g0g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=292740