Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)2.5g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Hiiva 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Siirappi 1.1g3.2kcal0g0.8g0g0g
Vehnälese 0.2g0.3kcal0g0g0g0.1g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)0.6g2.3kcal0.1g0.5g0g0.1g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.6g5.6kcal0.2g1.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12g25kcal0.8g5g0g0.6g
Valittu annoskoko6g12kcal0.4g2.5g0g0.3g
Annoskoko puolitettuna3g6kcal0.2g1.3g0g0.2g
Arvot/100g100g202kcal6.6g41g0g4.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881