Papu-vehnäsalaatti

Tämä on yksi variaatio kovasti tykkäämistäni keitetyistä pavuista.

Olen hullaantunut niihin, vaikka eihän säilykepavuissakaan vikaa ole. Papuja on kuitenkin helppo kypsentää itse: osta pussillinen kuivattuja papuja, laita sopiva annos likoamaan kulhoon yön yli ja keitä aamulla 15-60 minuuttia (riippuu lajikkeesta, pussissa on ohjeet).

Pakasta annosrasioihin ja sitten onkin kätevästi aina käden ulottuvilla annos papuja!

Salaatin valmistus: Keitä kokonaiset tai rikotut vehnäsuurimot.

Pilko maustekurkku ja sipuli, paahda seesaminsiemenet paistinpannulla, raasta juusto ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Lisää maun mukaan hieman suolaa tarvittaessa ja mausta sopivaksi katsomallasi tavalla.

Esim. persilja, jeera, mustapippuri sopivat hyvin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnärouhe kokojyvästä 0.6g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Papu valkoinen, keitetty 2.5g2.7kcal0.2g0.3g0g0.2g
Maustekurkku sokerisuolattu 1.5g0.3kcal0g0g0g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g0.3g1.9kcal0.1g0.1g0.2g0g
Viinietikka balsami0.1g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g0.5g0.8kcal0g0g0.1g0g
Parmigiano Reggiano -parmesaanijuusto (Pirkka), annos 20g0.1g0.6kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12g17kcal0.8g1.4g0.6g0.6g
Valittu annoskoko6g8kcal0.4g0.7g0.3g0.3g
Annoskoko puolitettuna3g4kcal0.2g0.4g0.2g0.2g
Arvot/100g100g136kcal6.6g11.5g4.9g4.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84481