Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 1g1.1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Herne 0.8g0.6kcal0g0.1g0g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g1.6g0.5kcal0g0.1g0g0g
Oliiviöljy 0.2g1.8kcal0g0g0.2g0g
Viinietikka 0.2g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g0.3g1.5kcal0g0.1g0.1g0g
Peruna, keskikokoinen 60g1.6g0.9kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13g13kcal0.2g1.2g0.6g0.2g
Valittu annoskoko6g7kcal0.1g0.6g0.3g0.1g
Annoskoko puolitettuna3g3kcal0.1g0.3g0.2g0.1g
Arvot/100g100g105kcal1.6g9.5g4.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204