Saaristolaisleipä

Resepti on kolmelle pienelle tai kahdelle isolle vuokaleivälle.

1 l appelsiinimehua
100 g hiivaa
2 rkl suolaa
2 dl tummaa siirappia
2 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
3 dl mämmimaltaita
1 dl tuoppi kaljamallasrouhetta
3 dl vehnäleseitä
8 dl ruisjauhoja
6 dl vehnäjauhoja

Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi ja murenna siihen tuore hiiva.

Lisää suola ja siirappi, sekoita hyvin käsivispilällä.

Lisää muut aineet annetussa järjestyksessä ja sekoita taikina tasaiseksi massaksi ( itse käytän tässä vaiheessa sähkövatkainta ja taikinakoukkuja ).

Voitele vuoat voilla ja jaa taikina niihin.

Ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä.

Kohota taikinaa 1,5 tuntia liinan alla.

Paista 1,5 tuntia 175-asteisessa uunissa.

Tarjoile voin kera :) . Tai tee leivästä esim.

coctailpaloja ja pursota leipäkuutioiden päälle tilli-savulohi-tuorejuusto tahnaa.

Smetana-tuorejuusto tahnasta ja kirjolohenmädistä saat myös näyttäviä coctailpaloja.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 929 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiinimehu, Valio, 2 dl2.3g0.9kcal0g0.2g0g0g
Hiiva, 50g0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma0.5g1.5kcal0g0.3g0g0g
Auringonkukansiemen, kuorittu (Risetti), annos 15g0.3g1.5kcal0.1g0g0.1g0g
Pellavansiemenrouhe,Pellava,Reformi0.3g1kcal0.1g0g0.1g0.1g
Mämmi- ja leipämaltaita (Laihian mallas oy), annos 1000g0.6g2.1kcal0.1g0.4g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 1g3.3kcal0.1g0.7g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g0.9g2.7kcal0.1g0.5g0g0.1g
Vehnälese (Korpelan mylly), annos 20g0.1g0.2kcal0g0g0g0.1g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)0.2g0.7kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13g28kcal1g4.4g0.4g0.8g
Valittu annoskoko6g14kcal0.5g2.2g0.2g0.4g
Annoskoko puolitettuna3g7kcal0.3g1.1g0.1g0.2g
Arvot/100g100g219kcal7.8g34.4g3.1g6.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333492