Sämpylät

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sekoita puuhaarukalla.

Lisää sokeri, suola, vehnäjauhot ja n. puolet sämpyläjauhot.

2. Lisää öljy, alusta taikina käsin.

Lisää samalla sämpyläjauhoja sen verran, että taikina irtoaa astiasta ja siitä muotoutuu pehmeä kiinteä pallo.

3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseks
4. vaivaa taikinasta jauhotetulla alustalla tanko, jaa se 10-12 osaan ja leivo sämpylöiksi.

Nosta sämpylät pellille leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

5. Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasossa noin 12min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ammumariu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt2g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.2g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.6g5.4kcal0.2g1.1g0g0.1g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)2.3g8.2kcal0.3g1.6g0g0.1g
Rypsiöljy (Pirkka), annos 100g0.2g2.1kcal0g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13g33kcal1.2g5.6g0.4g0.4g
Valittu annoskoko6g17kcal0.6g2.8g0.2g0.2g
Annoskoko puolitettuna3g8kcal0.3g1.4g0.1g0.1g
Arvot/100g100g265kcal9.5g44.4g3.2g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235481